warmhoudvitrine
Eten

Wat maakt een warmhoudvitrine precies zo onmisbaar?

Eén van de zaken die in heel wat (horeca)zaken is terug te vinden is een zogenaamde warmhoudvitrine. Het gaat hierbij om een speciale vitrine die je eigenlijk voorziet van twee concrete voordelen. Allereerst is het zo dat een dergelijke vitrine het mogelijk maakt om al je favoriete etenswaren in tentoon te stellen. Dat is evenwel niet alles. Daarnaast zal je namelijk ook nog eens kunnen vaststellen dat de inhoud van de vitrine altijd perfect op temperatuur kan worden gehouden. Dit betekent dat je twee vliegen in één klap slaat. Wil je ook graag meer te weten komen over de warmhoudvitrine? Dat is mogelijk op deze pagina!

warmhoudvitrine

Het verschil in capaciteit bij warmhoudvitrines

Het eerste wat natuurlijk opvalt wanneer je door het assortiment bladert met warmhoudvitrines op de markt is het verschil in capaciteit. Wat dit betreft kan je vaststellen dat de kleinste exemplaren doorgaans over een capaciteit beschikken van bijvoorbeeld 25 liter. Dit gezegd hebbende is het zo dat de capaciteiten die voorhanden zijn behoorlijk uiteenlopend kunnen zijn. De capaciteit van 25 liter is de kleinste terwijl ze eenvoudig kan oplopen tot wel 150 of 160 liter. Voordat je een bepaalde vitrine koopt is het ook altijd interessant om even te kijken naar de aanwezigheid van eventuele opbergruimte bovenop het apparaat. Voor bepaalde modellen geldt dat ze over een glazen bovenkant beschikken. Dit maakt de warmhoudvitrine visueel aantrekkelijker, maar zorgt er wel voor dat je er niets zwaars op kan zetten. Bepaal dus vooral voor jezelf wat voor jou nu de beste keuze is. 

warmhoudvitrine

3 belangrijke aandachtspunten bij een warmhoudvitrine kopen

Niet alleen de capaciteit is een belangrijk iets om bij stil te blijven staan wanneer je een warmhoudvitrine gaat kopen. Het aanbod met mogelijkheden is tegenwoordig immers zo ongelofelijk uitgebreid dat je altijd met menig aantal verschillende zaken rekening zal willen houden. Ben jij ook benieuwd naar welke zaken dit precies zijn? Je ontdekt het hier! 

  1. De vorm waar de warmhoudvitrine over beschikt; 
  2. Het aantal etages en het feit of de boorden verstelbaar zijn of niet; 
  3. De manier waarop het exemplaar in kwestie kan worden gereinigd; 

Belangrijk om rekening mee te houden voor vitrines is dat ze niet alleen maar over een praktische eigenschap beschikken. Het is namelijk zo dat deze apparaten niet zelden op een centraal punt in de zaak worden opgesteld. Dit zorgt ervoor dat heel veel mensen er bijvoorbeeld langs lopen of er zelfs op kijken wanneer ze neerzitten aan een tafeltje. Hou dus niet alleen maar rekening met de praktische kenmerken, maar vergelijk ook zeker de visuele eigenschappen die aan de verschillende vitrines verbonden zijn.

Verschillende warmhoudvitrines kopen

Het is best mogelijk dat je in jouw zaak geen nood hebt aan één, maar wel aan meerdere warmhoudvitrines. In dat geval moet je extra goed nadenken over de uitstraling waarover ze moeten beschikken. In heel wat zaken is het dan ook zo dat men ervoor kiest om bijvoorbeeld twee rechtopstaande vitrines te combineren met één liggend of horizontaal exemplaar. Dit kan een zeer mooie opstelling betekenen die je niet alleen voorziet van veel praktische mogelijkheden, maar die ook nog eens een streling voor het oog is voor je klanten.
Horeca apparatuur kopen? HorecaRama – Alles voor de horeca!