barbecue
Eten en Drinken

Wat is lekker op de barbecue?

Zodra de zon begint te schijnen krijgt een groot deel van Nederland al gauw weer zin om de barbecue aan te steken. Maar wat kun je hier nu allemaal op bereiden? Hieronder staan een paar tips voor een geslaagd avondmaal!

Vlees

Iedereen die gaat barbecueën legt er wel een stukje vlees op. Welk soort vlees het lekkerste is? Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke voorkeuren, maar de volgende vleeswaren doen het altijd goed: biefstuk, worstjes, kip, vis en hamburgers. Voor het krijgen van de lekkerste kip, kun je een dag voor je gaat barbecueën een marinade maken. Op het internet staan diverse recepten voor het maken van een smaakvolle marinade. Maak bijvoorbeeld een marinade van citroen, peper, knoflook, zout en olijfolie. Om de marinade goed in te laten trekken is het raadzaam de kip een nacht gekoeld in de marinade te laten staan.

barbecue

Voor de vegetariërs

Voor de vegetariërs onder ons lijkt het misschien geen feestje om te gaan barbecueën, maar niets is minder waar. Voor hen zijn er verscheidene vleesvervangers ontwikkeld, die je gemakkelijk op de barbecue kunt leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vegetarische burgers, vegetarische braadworst en vegetarische gehaktballetjes.

Overige ideeën

Vlees en vleesvervangers is natuurlijk niet het enige dat je wil eten tijdens het barbecueën. Zorg er voor dat je tijdens het eten een stokbroodje met tapenades en wat fruit hebt liggen. Op de barbecue kan je natuurlijk ook nog een aantal dingen maken. Maak bijvoorbeeld groente spiesjes met paprika, champignons en courgette. Eventueel kan je hier falafel aan toevoegen. Ook is het lekker om er een maïskolf op te leggen. Wanneer iedereen klaar is met het hoofdgerecht, is het natuurlijk tijd voor een toetje. Hierbij kun je denken aan het roosteren van marshmallows, maar er zijn nog veel meer opties voor het bereiden van een lekker toetje! Gril bijvoorbeeld ananas of perzik, leg een banaan gevuld met chocolade op de BBQ of maak van je marshmallow spiesje een spiesje met marshmallows en fruit! Genieten maar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *