Geen categorie

Wafels van de barbecue

Heb jij toevallig thuis een wafelijzer? Zo niet, kan je er één aanschaffen of desnoods verse wafels kopen. Dan kan je van aardappelkroketjes wafels maken. Het is vrij simpel om te maken, maar ontzettend lekker.

Barbecueën is altijd leuk om te doen. Het gaat voor mij altijd om de gezelligheid samen met vrienden of familie. Je krijgt daar ook nog eens heerlijk eten bij en ongetwijfeld een ijskoud biertje of een glas wijn. Nu het hier in Nederland zomer is en we door het coronavirus niet alle kanten op kunnen, des te meer er gelegenheid is om gezamenlijk de barbecue erbij te pakken. Voor de echte barbecuefanaten zijn er ook barbecue accessoires beschikbaar. Met dit soort accessoires duid ik op bereidingsbakken, grillers, diversie soorten olie, rolladetouw en nog veel meer. Uiteraard zijn er ook sauzen  en andere smaakingrediënten beschikbaar.

Er zijn een hoop eetblogs te vinden online, ik zelf heb er ook een aantal gelezen. Sommige hebben helemaal niks met barbecueën te maken, maar toch vind ik het wel leuk om ze te lezen. Een aantal eetblogs heb ik zelf ook uitgeprobeerd. Tegenwoordig is de mens zo creatief in het bedenken van onwijs lekkere gerechten. Op een aantal blogs zag ik ‘tater tot waffles’ langs komen. Wafels die gemaakt zijn van tater tots. Dit zijn gewoonweg aardappelkroketjes, maar dan de Amerikaanse versie ervan. Toen ik dat gelezen had, wekte dat gelijk mijn interesse om te kijken of je daadwerkelijk van aardappelkroketjes wafels kon maken. Thuis beschik ik zelf ook over een wafelijzer, dus heb het direct de volgende dag uitgetest. Wat blijkt nou.. Het is een ongelofelijk lekker bijgerecht naast elk stuk vlees.

Wil je nog meer informatie over wat voor soorten barbecues er zijn? Wil je zelf de echte barbecuekoning worden? Kijk dan op Barbecue XXL, want hier vind je de meest geschikte barbecues. Eet jij straks het malste stukje vlees die door gezelligheid is gemaakt?