Geen categorie

Hoe maak je de beste cappuccino?

Het is allemaal even wennen. Hoewel veel horeca dicht is zijn sommige zaken open voor afhalen. Zo ook koffietentjes. Er wordt echter nu van iedereen verwacht dat hij zo veel mogelijk thuis blijft. Misschien ben je wel gek op cappuccino en ben je nu zelfs geneigd om het te gaan halen. Financieel is dit niet echt een slimme zet. Wel is het goed om af en toe de horeca wat te supporten in deze tijden. Heb je het zelf nou ook niet zo breed en wil je weten hoe je toch een lekkere verse cappuccino voor jezelf maakt? Je leest het hier!

De juiste temperatuur

De juiste temperatuur van de melk is uiterst belangrijk voor een perfecte schuimlaag. Gebruik voor het bereiden van het melkschuim altijd koude melk. Het voordeel hiervan is, dat het langer duurt voordat de melk op temperatuur is. De melk heeft hierdoor iets langer de tijd om te gaan schuimen en krijg je stevige melkschuim. De temperatuur van de melk moet ongeveer 65 graden Celsius zijn. Dit kan je opmeten door middel van een thermometer, maar een handige tip is ook om aan het kannetje van de melk te voelen. Wordt deze te heet om vast te houden? Dan is de melk warm genoeg. Laat de melk in ieder geval niet warmer worden dan 70 graden. Dan wordt het er namelijk niet veel lekkerder op.

Walsen

Als de melk is op geschuimd is het noodzakelijk om met het kannetje te walsen. Dit zorgt ervoor dat de warme melk zich beter vermengd met de melkschuim en de espresso beter opneemt. Ook zorgt het ervoor dat de belletjes verdwijnen. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt er ook voor dat de melk steviger wordt.