ijsblokjesmachine
Eten en Drinken

Een horecagelegenheid zonder ijsblokjesmachine is ondenkbaar

Wanneer je eigenaar bent van een horecagelegenheid die vindt dat investeren in een commerciële ijsmachine te duur en overbodig is, loopt in werkelijkheid achter de feiten aan. Het nooit misgrijpen naar schaafijs en ijsblokjes is toch wel het minste wat je mag verwachten in een gelegenheid waar veel cocktails of frisdranken worden geschonken.

Een ijsblokjesmachine is een apparaat dat ijs produceert in een bepaalde vorm en deze ook opslaat als voorraad. Ze zijn voorzien van constant vers drinkwater aanvoer en een ijsbak-systeem, zodat het produceren 24 uur per dag doorgaat. Er zijn verschillende soorten machines die ijs produceren voor verschillende toepassingen. Zo zijn er machines die maken:

ijsblokjesmachine
  • Scherfijs

  • Nuggets

  • Kubus/halve kubus

  • Cilindervormig

  • Ijsvergruizers

Het ontwerp van een commerciële machine is zo gemaakt dat hij altijd perfecte ijsblokjes maakt. Omdat zo te houden zul je de machine regelmatig schoon moeten maken met de juiste producten. Hierdoor zal de productie constant en de smaak van het ijs optimaal blijven.

Waarom is deze machine zo belangrijk voor je restaurant?

Veel restaurants serveren drankjes, cocktails of hebben een saladebar waarvan het eten koel wordt gehouden door het op ijs te leggen. De juiste ijsmachine is dan ook erg belangrijk, het zorgt ervoor dat je nooit zonder zit en kwaliteit kunt leveren. Investeren in kwaliteit zorgt er nu eenmaal voor dat de klanten blijven terugkomen. Commerciële ijsmachines zijn niet alleen belangrijk voor consumptie, maar ook om er voedsel op te kunnen bewaren, zoals vis.

Welk type ijsblokjesmachine gaat het worden?

Ben je op zoek naar het juiste type ijsmachine geschikt voor je winkel of restaurant, selecteer dan degene die het type ijs produceert dat je wilt. Het volle ijsblokje met dobbelsteenmodel smelt langzaam, houdt de dranken lang koud en maakt ze ook aantrekkelijker. Geschikt voor hotel-ijsdispensers, cocktails, zak ijs en saladebars.

Het halve ijsblokje wordt buiten het koelen ook nog voor een ander doel gebruikt. De unieke vorm van dit model ijsblokje zal de drank winst verhogen aangezien de klanten meer ijs dan drank zullen krijgen. Perfect voor frisdranken en mixdrankjes.

Schaafijs is erg geschikt voor dingen die uitgestald worden, omdat het makkelijk bewerkbaar en toch compact is. Het koel houden van saladebars of vis in supermarkten werkt zeer goed op schaafijs. Het zal de producten namelijk niet kneuzen of beschadigen. Kortom: Je kunt als ondernemer niet zonder een commerciële ijsmachine, dus: Welk gaat het worden?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *